Strona główna       |        Napisz do nas

Tutaj jesteś: strona główna  |  WARSZTATY KULINARNE

W ramach realizacji projektu LOWE w naszej szkole odbyły się dwa warsztaty kulinarne. Założeniem warsztatów jest kulinarna podróż przez wiele zakątków Europy oraz świata. Podczas pierwszych zajęć zajrzeliśmy do kuchni włoskiej, przygotowując pizzę. Drugie warsztaty poświęcone były rozwijaniu umiejętności cukierniczych – powstał przepiękny lodowy tort. Uczestnicy poznali nowe, ciekawe przepisy oraz poszerzyli swoje umiejętności kulinarne. Małgorzata Zaworska
Warsztaty kulinarne to podróż przez wiele smakowitych zakątków, to powrót do tradycji, ale i poszukiwanie nowych rozwiązań. Podczas spotkania uczestnicy przygotowali tradycyjne pierogi ruskie. Na kolejne warsztaty zabrali swoje dzieci, by i one mogły przygotować coś dobrego. Poszukując zdrowych i słodkich przekąsek powstały ciastka owsiane z bakaliami oraz koktajl szpinakowo – owocowy. Podczas warsztatów poszukiwaliśmy nowych pomysłów oraz doskonaliliśmy kuchenne umiejętności. Wspólna degustacja przygotowanych potraw to duża przyjemność, zadowolenie i miło spędzony czas. Małgorzata Zaworska
W miesiącu kwietniu odbyły się dwa spotkania kulinarne, podczas których przygotowywaliśmy smaczne potrawy. Pierwsze warsztaty były dla osób lubiącym mięso, a takich w naszym zespole nie brakuje. Przygotowaliśmy grillowane hamburgery z dodatkiem dużej ilości warzyw. Porcja zdrowego i sycącego posiłku przypadła uczestnikom warsztatów do gustu. Podczas drugich kwietniowych warsztatów przygotowaliśmy roladę marchewkową z nadzieniem śmietankowym. Uczestnicy warsztatów zdobyli nowe umiejętności kulinarne, a podczas wspólnej degustacji nastąpiła wymiana doświadczeń, jak również pojawiły się nowe propozycje smakowitych rozwiązań. Małgorzata Zaworska (...)
Podczas kwietniowych warsztatów kulinarnych zawitaliśmy do kuchni meksykańskiej. Przygotowaliśmy burrito w pszennej tortilli z mięsnym farszem z dodatkiem czerwonej fasoli, kukurydzy i papryki. Nie bez znaczenia były przyprawy tejże kuchni, a mianowicie: czosnek i chili, które dodały potrawie pikantnego smaku; oregano, kminek i kolendra, które wzbogaciły danie wyrazistą nutą oraz gałka muszkatołowa i cynamon, które nadały potrawie korzenny smak i aromat. Na ostatnich kwietniowych warsztatach zajęliśmy się pieczeniem chleba wieloziarnistego oraz przygotowaniem sałatki z warzyw. Wymieniliśmy doświadczenia związane z pieczeniem chleba, rozmawialiśmy o smaku chleba na zakwasie i na drożdżach, (...)

Skok do góry

WebinspiracjeAdmnistracja serwerowa i utrzymanie serwisu
Webinspiracje - Agencja Internaktywna - Stanisław Stadnicki
Licznik odwiedzin: 2799169